Miód wrzosowy – dla zdrowia!

autor: admin_ryneksmaku

Dzisiaj polecamy szlachetny miód wrzosowy od Honey House Chocolate and Ice-cream z Rynku Smaku! Miód szczególnie polecany w okresie o obniżonej odporności, przeziębień, osłabienia organizmu albo w czasie rekonwalescencji.

Miód to produkt wytwarzany z nektaru kwiatowego. Nektar ten może pochodzić ze specjalnych gruczołów (nektarników) znajdujących się w kwiatach lub ze spadzi – soku roślinnego obecnego na liściach czy igłach roślin. Zebrany przez pszczoły miód przenoszony jest do ula, a tam skomplikowane procesy powodują, że ulega on dojrzewaniu. Dopiero wtedy jest gotowy do zbiorów.

Miód wrzosowy to produkt nektarowy, posiada delikatny, wyczuwalny aromat wrzosu. Cechuje się też lekko galaretowatą konsystencją. Ceniony jest głównie za bogactwo enzymów i aminokwasów.

Zastosowanie miodu wrzosowego:

  • Podnosi odporność i kondycję organizmu.
  • Pomaga na zaburzenia układu moczowo-płciowego: ukoi problemy z takimi narządami jak: pęcherz, prostata czy też nerki. Miód zaleca się do zażywania profilaktycznego przez mężczyzn narażonych na problemy z układem moczowo-płciowym.
  • Warto go spożywać w przypadku chorób serca i problemach z układem krążenia.
  • Posiada właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze.
0 komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz

Koszyk
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakypy
0